FANUM

Fanum is een Poolse fabrikant van CNC-routers, freesmachines en hybride productiesystemen. De machines worden gebruikt voor het bewerken van mallen en modellen in verschillende materialen, zoals hout, kunststof en metaal.

De geschiedenis van FANUM begint in de vroege jaren '90 van de 20e eeuw, toen ervaren professionals besloten machines te bouwen voor multiplexproductie. Na vele jaren van traditionele timmerfabricage bracht de opkomst van CNC-besturingen een keerpunt. Met het ontwerp en bouw van de eerste 5-assige CNC-machine ontstond Fanum. Deze eerste 5-assige machine is in Polen gemaakt en uitgerust met eigen CNC-software. De machine wordt nog steeds intensief gebruikt en is te zien in het hoofdkantoor van Fanum.

De ervaring die Fanum heeft opgedaan door jarenlange aanwezigheid op de markt stelt hen in staat om professionele en betrouwbare CNC-machinegereedschappen te creëren:


  • 5-assige CNC-freesmachines
  • Freesrouters
  • Meerassige CNC-bewerkingscentra,
  • Hybride productiesystemen (additief)


Fanum levert machines naar verwachtingen van de markt. De machines zijn solide, duurzaam, ergonomisch, nauwkeurig, efficiënt en veilig in gebruik. Momenteel omvat het aanbod van Fanum verschillende soorten machines, elk met enorme mogelijkheden voor aanpassing.

Het volledige productieproces van de machines wordt uitgevoerd in eigen fabriek; Wielopole Skrzyńskie. Hier is de mogelijkheid om de kwaliteit op elk moment van de bouw van de machine te controleren, waardoor de hoogste kwaliteitsproducten aangeboden worden.


Lambda series


S​igma series


Specials