Lambda GT


De Lambda GT is een 5-assig CNC-bewerkingscentrum voor het frezen van mallen en 3D-modellen.
Hoge stijfheid en precisie van bewerking - CNC aluminium frezen

De Lambda GT 5-assige CNC-bewerkingsmachine voor 3D-modellering maakt precies CNC-frezen van modellen en gietvormen, evenals spuitgiet- en gietmallen mogelijk. Het zware bed van deze 5-assige CNC-freesmachine dient als basis voor de bewerkingstafel - T-vormig, raster of hybride - en vormt tegelijkertijd het fundament voor het kinematische systeem van het portaal dat de freeskop draagt. Dit CNC-modelleringscentrum is ontworpen als een dubbel, samengesteld ruimtelijk portaal. De beweging van het portaal wordt aangedreven door twee servomotoren, geplaatst aan beide zijden van de machinetafel, die synchroon werken.

Dankzij de gebruikte portaalstructuur biedt de Lambda GT CNC-freesmachine ongeëvenaarde stijfheid, wat resulteert in een zeer hoog niveau van stabiliteit en precisie tijdens bewerking onder alle belastingsomstandigheden. Deze eigenschappen stellen de machine in staat om nauwkeurig CNC-frezen uit te voeren op verschillende materialen, zoals aluminiumlegeringen, kunststoffen, GRP-polymeercomposieten, MDF, HDF, polystyreen, styrodur, Necuron modelleringsfoam, SMP RenPaste 4666 modelleringspasta, Araldite, hout en houtmaterialen, terwijl een zeer hoge nauwkeurigheid en uitstekende kwaliteit van de bewerkte oppervlakken behouden blijven.


Automatisering van metingen

Om de uitvoering van controle- en meetfuncties te versnellen, zijn de Lambda GT CNC-freesmachines, evenals andere typen CNC-machines die worden geproduceerd bij Fanum, uitgerust met een gouden medaille bekroonde automatisch kalibratiesysteem voor meerassige CNC-machines. Dit systeem maakt automatische correctie mogelijk van biaxiale parameters, kantel- en zwenkende bewerkingskoppen. Hierdoor kan de nauwkeurigheid van de machinekalibratie indien nodig worden gecontroleerd zonder tussenkomst van de CNC-service.

 

Een breed scala aan toepassingen

De integratie van alle Lambda GT-freesmachines in de constructie van deze CNC-bewerkingscentra heeft ze bijzonder geschikt gemaakt voor het verwerken van objecten met complexe vormen. Dit omvat onder andere het frezen van aluminium gietmodellen, modellen van samengestelde laminaat, thermoformmallen voor kunststofverwerking en GRP-laminaten (glasvezelversterkte kunststof). GRP-laminaten zijn gespecialiseerde materialen die veel worden gebruikt in sectoren zoals luchtvaart, automotive en scheepsbouw. De Lambda-model freesmachines worden niet alleen ingezet voor zware bewerkingen, maar ook voor het bewerken van diverse vormen en 3D-modellen van zachte en lichte materialen, zoals polyurethaanschuim.


Uitzonderlijke bewerkingskwaliteit

Een zeer hoge stijfheid van de constructie wordt geboden door een innovatief dubbel mobiel portaal dat efficiënte bewerking van aluminiumlegeringen, kunststoffen en hout mogelijk maakt, terwijl de bewerkte oppervlakken in uitstekende kwaliteit worden gehouden.

 

Stem de machine af op jouw technologische vereisten

Selecteer het benodigde bewerkingsgebied, het type kop en het type mobiele portaal. Rust de machine uit met de juiste gereedschapslade en gereedschap- en werkstukprobes.

De Lambda GT is uitgerust met een dubbel mobiel portaal, wat zorgt voor ongeëvenaarde stijfheid en een compact ontwerp (de machine vereist geen extra beschermkappen). Deze configuratie wordt vooral aanbevolen voor zeer nauwkeurige, complexe modellen gemaakt van harde materialen.

 

Meer informatie? Bekijk de website van Fanum of neem contact met ons op.