Lambda ST


De Lambda ST is een 5-assige CNC-freesmachine voor mallen en 3D-modellen.
Lambda ST CNC freesmachine; ontwerp en componenten

De Lambda ST 5-assige CNC-freesmachine is een bewerkingscentrum met een klassiek ontwerp, gekenmerkt door een beweegbaar portaal dat langs de werktafel beweegt. Wat deze portaal-freesmachine onderscheidt van andere vergelijkbare ontwerpen op de markt, is dat het portaal niet alleen aan beide zijden is uitgerust met tandheugel- en rondsel-servoaandrijvingen, maar ook beschikt over een dubbel rails geleidingssysteem. Deze geleiders zijn boven elkaar geplaatst op een afstand die zorgt voor een zeer hoge stabiliteit tijdens het werk en nauwkeurig CNC-frezen van verschillende materialen, waaronder composiet- en aluminiumvormen, GRP-laminaten en geharde modelleerpasta zoals RenPaste 4666 en Araldite.

 

CNC-accessoires

Voor de machines uit de Lambda ST-serie zijn verschillende soorten CNC-accessoires beschikbaar, zoals:

  • Meetsondes
  • Gereedschapskoelsystemen (perslucht, olievel)
  • Vacuümpompen of andere innovatieve systemen, zoals een werkstukklem


Het Gebruik van CNC Lambda ST

Afhankelijk van het gebruik van de CNC freesmachine, het type materiaal dat wordt verwerkt of andere productiefactoren, kan de machine in plaats van het basisbeveiligingshek worden uitgerust met een omhulsel met een dak van sandwichpanelen, waardoor het geluid wordt verminderd, de veiligheid wordt verhoogd en het comfort van de CNC-operator wordt verbeterd. Je kunt kiezen uit verschillende machinetafels, met oppervlakken van verschillende materialen en structuren die zijn aangepast aan het vereiste montagesysteem voor CNC-bewerkingselementen (zoals raster- en T-sleuftafels, en hybride tafels). Het gereedschapswisselsysteem kan worden voorzien van automatische gereedschapsmagazijnen, zoals nodig - vast (lineair) aan de rand van de verwerkingstafel of een revolver (roterend), gemonteerd aan de portaal kolom.

 

Stem de machine af op jouw technologische vereisten

Dankzij hun veelzijdigheid en diverse beschikbare uitrustingsmogelijkheden vinden Lambda ST 5-assige CNC-freesmachines een breed publiek in verschillende industrieën, waaronder modellering, gieterijen, automotive, scheepsbouw, luchtvaart en spoorwegindustrieën. Ze worden gebruikt in fabrieken voor de productie van kunststoffen en composietmaterialen, bij de verwerking van aluminium (zoals mallen, modellen - vervaardigd van waterbestendig multiplex, jachtmodellen, botenrompen, waterfietsen en autokarosserieën), maar ook in de meubelproductie, interieurontwerp, kunst en beeldhouwkunst. We behandelen elke klant individueel en streven naar tevredenheid en voldoening met onze CNC-machines en diensten.


Meer informatie? Bekijk de website van Fanum of neem contact met ons op.