Lambda VTM


De Lambda VTM is een 5-assige CNC portaalfreesmachine voor metaal, aluminium, kunstoffen en compositien. De machine is een solide en efficiënt bewerkingscentrum met geweldige mogelijkheden. De VTM behoort tot een serie machinegereedschappen met groot formaat voor de productie van complexe, grootformaat componenten.
Brugconstructie CNC-freesmachine

De beweegbare brug, bekend als de gantrystructuur, biedt stijfheid en een zeer ruim werkgebied voor het machinegereedschap. Afhankelijk van de wensen van de klant kan toegang tot de machine voor het laden van werkstukken vanaf de voor- of zijkant worden geboden.

Kies de gereedschappen die bij jouw behoeften passen

Pas de machine aan om te voldoen aan jouw technologische eisen. Kies het bewerkingsgebied, het type kop en de CNC-accessoires die u nodig hebt. De Lambda VTM is ontworpen voor automatische gereedschapswisseling. Afhankelijk van de specificaties van de geplande CNC-bewerkingen van de klant, kan het worden uitgerust met gespecialiseerde:

  • Meetsensoren
  • Gereedschapsmagazijnen
  • Werkstuk-componentensystemen

CNC-machine apparatuur

 

Hoofd

Afhankelijk van het doel van de machine, wordt een passend kantel- en kantelverwerkingshoofd geselecteerd: met één of twee steunen en een krachtige spindel. 

Gereedschapsmagazijn

Elke aangeboden spindel maakt automatische gereedschapswisseling mogelijk, wat - wanneer aangepast aan handmatige wisseling - een aanzienlijke invloed heeft op de optimalisatie van de bewerkingstijd. Afhankelijk van het productietype en het aantal gereedschappen bieden we twee soorten gereedschappen aan:

  • Een revolvermagazijn, gemonteerd op een mobiele poort (10 sockets) - het voordeel van de oplossing is een snelle gereedschapswissel zonder de poort te verlaten
  • Een stripmagazijn, gemonteerd op de machinegereedschapstafel - een oplossing die wordt gebruikt wanneer er geen behoefte is aan gereedschapswisseling of wanneer gereedschappen met afmetingen voor de eerste keer worden gebruikt. Het is ook veel zuiniger.

Meetprobes

De meetsonde TS230 / 640 is ontworpen voor nauwkeurige meting en uitlijning van het werkstuk tijdens de gegevensverwerking. Het biedt meetcycli voor automatische, nauwkeurige meting en instelling van het voorgefabriceerde element.

Lengte- en goederenmeetsonde TT140

De daadwerkelijke lengte en gereedschapsafmetingen worden direct op de machine gemeten nadat het gereedschap uit het gereedschapsmagazijn is genomen. De gemeten waarde wordt vervolgens opgenomen in een verschuivingsprogramma.

 

Het gebruik van de Lambda VTM CNC-machine

De CNC-machine is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder gieterijen en jachtmodelwinkels, waarbij uitgebreide bewerking van het onderdeel tijdens één opspanning wordt verzekerd. De stevige stalen constructie waarborgt de nauwkeurigheid en precisie van het werkstuk in de gehele ruimte van de machine. Deze oplossing is ideaal voor het vervaardigen van modellen, jachten, laminaten en overal waar precisie en een ruim werkgebied van de machine van belang zijn.


 Meer informatie? Bekijk de website van Fanum of neem contact met ons op.