Lambda VTL


De Lambda VTL is een grootformaat 5-assige CNC-freesmachine voor mallen, vormen en 3D-modellen.
Het ontwerp van de Lambda VTL CNC-machine

Lambda VTL is een krachtpatser voor speciale taken met enorm potentieel. Het is de grootste in een serie van vijfassige bewerkingscentra, ideaal voor het bewerken van onderdelen die een ruim werkgebied vereisen, terwijl een hoge nauwkeurigheid wordt behouden. 

CNC-ontwerp

Deze gespecialiseerde machine is opgebouwd uit twee parallelle rijen van kolommen waarop de overspanningen zijn gemonteerd, die dienen als basis voor de rail waarlangs de beweegbare brug beweegt. De brugbalk beweegt soepel over nauwkeurig gedimensioneerde rails en draagt een kolom met een biaxiale verwerkingskop. Zowel de brug als de Z-as kolom worden aangedreven door twee servoaandrijvingen met voldoende vermogen om het gewicht van het systeem te dragen. Hierdoor blijft de beweging van de brug altijd perfect parallel, en wordt de kolom opgetild door middel van een tandheugel, zonder extra gewichtscompensatiecomponenten. Dit garandeert dat de hoge kwaliteit van de bewerking en de precisie van het vakmanschap gelijk blijven in de ruime werkruimte van deze freesmachine. Standaard is de kop uitgerust met een frees-elektrospil, maar indien nodig voor andere soorten CNC-bewerkingen (zoals slijpen of polijsten), kan een andere geschikte CNC-verwerkingsunit worden gebruikt.


CNC aanvullende uitrusting 

Naar wens van de klant kan de CNC Lambda VTL worden voorzien van extra optionele accessiores, zoals meetsondes, gereedschapsmagazijnen of koelsystemen (perslucht of olie mist). Om de machine te kunnen gebruiken voor het bewerken van een groter aantal kleinere werkstukken, kan de behuizing van de machine worden uitgerust met laaddeuren aan beide uiteinden en in de zijwanden, terwijl de werkruimte verder kan worden opgedeeld door interne, te openen scheidingswanden in verschillende behandelzones. Het vermogen om het mobiele gereedschapsmagazijn te gebruiken maakt het mogelijk om gereedschappen snel te wisselen.

 

Het gebruik van CNC Lambda VTL

Vanwege de dimensionale mogelijkheden van de Lambda VTL-serie freescentra, zijn ze voornamelijk in gebruik bij fabrikanten van jachten en boten. De 5D-freesmachine (5-assige bewerking) wordt gebruikt voor het bewerken van kunststoffen, composieten, aluminium, hout, thermoforming, lamineren en gieten van modellen. Het freest in hout en afgeleide materialen (zoals MDF, multiplex, OSB), dibond, plexiglas, PVC, polyethyleen, polyamide - in verschillende industrieën, waaronder de productie van weg- en spoorvoertuigen en de luchtvaartsector. In de jachtindustrie draagt het aanzienlijk bij aan het verminderen van de verwerkingstijd voor de componenten die nodig zijn voor de bouw van nieuwe vaartuigen.

 

Meer informatie? Bekijk de website van Fanum of neem contact met ons op.