Lambda MT


Vijf-assige CNC-freesmachine met stofdichte behuizing voor het bewerken van kunststoffen en composieten.
5-assige CNC-freesmachine

Het ontwerp van de 5-assige CNC-freesmachines van de Lambda MT-serie is gebaseerd op het concept van een beweegbare brug die de werkende kop verplaatst terwijl deze langs de machine beweegt. De beweging vindt plaats op railgeleiders met een juist geselecteerde dwarsdoorsnede, gemonteerd in het bovenste deel van de machine. De gehele constructie wordt gevormd door een kubisch systeem van verticale kolommen verbonden door horizontale balken, wat ruimschoots voldoet aan de stijfheidseisen en als gevolg daarvan hoogwaardige verwerking mogelijk maakt. Werkstukken worden geplaatst op een machinetafel, die een aparte structuur vormt en specifiek wordt geselecteerd voor elke CNC-machine, afhankelijk van de vereisten van een specifiek type productie.

Alle beweegbare onderdelen van de machine die direct betrokken zijn bij het verwerkingsproces bevinden zich boven het werkgebied. Dit zorgt voor optimale werkomstandigheden, wat vooral belangrijk is bij de verwerking van materialen met stoffige eigenschappen, zoals isostatisch grafiet, en agressieve eigenschappen, zoals gips in relatie tot het bewegingssysteem van de machine. Door het gebruik van een verdeelde laaddeur en een veiligheidsafscheiding is zeer efficiënt werken mogelijk, waarbij afwisselend gebruik wordt gemaakt van twee werkgebieden.

Dankzij de afgedichte behuizing worden Lambda MT-bewerkingscentra gebruikt in de houtindustrie, reclame-industrie, sanitairindustrie, ambachtelijke industrie en in elk bedrijf dat agressieve materialen - stoffig, corrosief, los, giftig - aan CNC-bewerking onderwerpt. De 3D CNC-freesmachine is ideaal voor de nauwkeurige verwerking van ruimtelijke vaste stoffen met complexe configuraties, zoals vormen, modellen en afgewerkte producten gemaakt van composietmaterialen (polymeercomposieten), elektro-isolerende en acrylmaterialen.

Veelzijdig en efficiënt; 5 assen in een compacte constructie

De Lambda MT is een vijfassig bewerkingscentrum ontworpen voor de bewerking van mallen en composieten. De innovatieve mobiele brugconstructie, gecombineerd met de optionele volledige behuizing van het bewerkingsgebied, zorgt ervoor dat de productiehal schoon blijft tijdens het bewerken van stoffige materialen. Door het gebruik van gesplitste laaddeuren samen met een verwijderbare afscheiding is efficiënt afwisselend werk mogelijk.


Opgehangen gereedschapsmagazijn met stofklep

Dankzij het mobiele gereedschapsmagazijn kan de machine gereedschappen wisselen terwijl deze zich in elk deel van het werkgebied bevindt.

 

Meer informatie? Bekijk de website van Fanum of neem contact met ons op.