Lambda VTM Heavy Duty


De Lambda VTM Heavy Duty is een 5-assig CNC-bewerkingscentrum dat is ontworpen voor zware taken en maximale nauwkeurigheid garandeert.
Om te voldoen aan de behoeften van onze klanten, hebben we dankzij jarenlange ervaring en technologische partnerschappen een oplossing ontwikkeld die volledig nieuwe mogelijkheden biedt voor het bewerken van een breed scala aan materialen. 

Het nieuwe versterkte ontwerp van de Lambda VTM Heavy Duty machine voldoet aan de hoogste normen en precisie in metaal-, kunststof- en composietbewerking.


Heavy Duty bewerkingscentra maken gebruik van:

  1. Versterkte stalen constructie, gesloten profielen van grote dwarsdoorsneden met interne versteviging, gelast en warmtebehandeld
  2. HST810 vorkkop met directe aandrijving en 30 tot 50 kW spindel met encoder. HSK A63 of HSK A100 gereedschapsaansluitingen. De kop heeft pneumatische remmen voor de A- en C-assen voor grotere stijfheid bij 3+2 bewerking
  3. Heidenhain of Siemens Sinumerik ONE CNC-besturing
  4. Direct meetsysteem voor positiebepaling (lineaire schalen)
  5. Dubbele servoaandrijvingen in alle lineaire assen (XYZ)
  6. Werktafel, gietijzeren of stalen, verankerd aan de vloer of ingebouwd in de vloer, zorgt voor een stabiel snijoppervlak voor het materiaal

De cabine kan worden afgesloten met een volledig automatisch uitschuifbaar dak, waardoor laden met een bovenloopkraan mogelijk is. Dit dak beperkt de verspreiding van stof en gassen buiten de werkruimte, wat resulteert in een comfortabele werkomgeving voor de operator.

Dankzij hun hoge stabiliteit en stijfheid zijn Lambda VTM Heavy Duty bewerkingscentra in staat om te voldoen aan alle eisen voor modellering, gereedschap- en matrijsconstructie, inclusief die van de scheepsbouw-, ruimtevaart-, auto- en windindustrieën.

Het proefmodel van de machine dat op de foto's te zien is, is een versterkte structuur van meer dan 40 ton met een werkgebied van 4000 x 3700 x 2500 mm.


Meer informatie? Bekijk de website van Fanum of neem contact met ons op.