Lambda VTS


De Lambda VTS is een 5-assige CNC-freesmachine voor productie van grootformaat reclamemateriaal
Nauwkeurige CNC-frezen op groot formaat

De 5-assige CNC-machine van de LAMBDA-serie, in de klasse van grote CNC-freesmachines, vertegenwoordigt de VTS-serie van kleinere afmetingen. Het verschil is te wijten aan de overgang tussen de grootteklassen en de grootte van de beschikbare werkruimte.

Beide typen van deze machines zijn structuren met een beweegbare brug die langs de rails beweegt, gelegen op balken die rusten op rijen kolommen. De werkende koppen zijn uitgerust met elektrospindels die zijn geselecteerd op basis van de productiebehoeften in een bepaald geval en kunnen een vermogen hebben van enkele tot enkele kilowatt (kW). Om de uitwisseling van CNC-gereedschappen te versnellen, zijn er verschillende soorten magazijnen beschikbaar (waaronder revolver, lineair), die op een standaard kunnen worden gemonteerd of als frame kunnen worden uitgeschoven uit een uitsparing in de zijwand van de behuizing of opgehangen onder de balk van een beweegbare brug.

Vanwege de verscheidenheid aan toepassingen kunnen deze 5-assige CNC-freesmachines worden uitgerust met werktafels, waardoor de verwerking van specifieke objecten mogelijk is, zoals bijvoorbeeld platen, ringen, rollen en andere vaste stoffen.

Om de vereiste werkomstandigheden te waarborgen, in het geval van de verwerking van zeer stoffige materialen, kunnen deze machines worden uitgerust met:

  • Een complete behuizing met een vast of opvouwbaar dak (type harmonica) dat meebeweegt met de machinebrug
  • Stofafzuigkap met soepele positionering in 5 assen


Toepassingen van het LAMBDA VTS CNC-bewerkingscentrum:

  • kunststoffen, composietmaterialen, koolstof- en glasvezel
  • keramiek, polymeercomposieten, elektrisch isolatiemateriaal
  • aluminium
  • hout en op hout gebaseerde materialen

Het is perfect als een CNC-machinegereedschap voor de productie van grootformaat advertenties, de productie van elementen voor zeiljachten, motorboten en vliegtuigonderdelen, in gieterijpatroonwinkels en in de productie van allerlei andere thermoformingsmatrijzen, rotatiegieten en grootformaat modellen in de wapen-, auto-, spoorweg- en scheepsbouwindustrieën.

 

Nauwkeurigheid en flexibiliteit bij het bewerken van grote afmetingen

Een familie van 5-assige universele bewerkingscentra ontworpen voor de productie van complexe omvangrijke componenten. Deze machines worden onder andere gebruikt in de gieterijmodelbouw en de jachtindustrie, waarbij een compleet component met één montage wordt geleverd. De stijve stalen constructie en het aandrijfsysteem aan beide zijden zorgen voor een hoge precisie van het onderdeel in het hele werkgebied van de machine.

 

Pas de machine aan naar wens 

De Lambda VTS is ontworpen voor automatische gereedschapswissel. Afhankelijk van de specificaties van de geplande bewerking van de klant, zijn er verschillende specialistische meetprobes, gereedschapsmagazijnen en werkstukmontagesystemen beschikbaar. 


Meer informatie? Bekijk de website van Fanum of neem contact met ons op.