Xtend


De Xtend is een CNC-router voor frezen op medium en groot formaat. De Xtend is een zeer veelzijdige machine en ideaal voor het werken met: hout, plastic en lichte metaallegeringen platen.
Grote CNC-router

De Xtend is een geavanceerde, grote CNC-router met 3 geïnterpoleerde assen en een werkgebied van 3000 x 2000 mm. De machine is gebruiksvriendelijk en biedt freesprestaties die geschikt zijn voor diverse materialen. Deze CNC-machine is ideaal voor plaatbewerking.


Xtend voor het frezen van metalen, hout, plastic en harsen 

De Xtend is in staat tot tweedimensionaal snijden en graveren, evenals driedimensionaal frezen voor het maken van bas-reliëfs en complexe geometrieën.

Dankzij de krachtige 8 kW spindel en het ruime werkoppervlak is het een uitstekende CNC-pantograaf voor grootschalig werk op materialen zoals hout, plastic, harsen en lichte metaallegeringen.


Elektrospindel met hoge snelheid

De Xtend is voorzien van een krachtige 8 kW elektrospindel met een snelheid van 36.000 tpm, waardoor u frees- en graveerwerkzaamheden kunt uitvoeren op verschillende materialen. Dankzij de HSK E40 kegelbevestiging heeft u altijd een stevige en gebalanceerde grip op het gereedschap.

 

Automatische gereedschapswissel

  • Kegelrek met 15 posities
  • Gereedschapsinstelling voor automatische meting van gereedschapslengte
  • Elastische grijptangen voor HSK E40 gereedschapshouder

 

Werkblad met mechanische en vacuümbevestiging

Het geaarde aluminium werkblad zorgt voor een perfect vlak werkoppervlak. Dankzij de stalen schroefdraadinserts kunnen de stukken stevig mechanisch worden bevestigd, terwijl de textuur van het werkblad en de krachtige vacuümpomp een uitzonderlijke vacuümbevestiging mogelijk maken voor zowel grote platen als kleine stukken.

 

OSAI-besturingssysteem

De Xtend is uitgerust met een geïntegreerd systeem van de nieuwste generatie, bestaande uit: asmotoren, CNC-aandrijvingen en een bedieningsconsole (HMI). De HMI-operatorinterface biedt alle nodige commando's voor het besturen van Xtend, waardoor het mogelijk is om: bewerkingen te importeren, het project te analyseren vanuit de 2D/3D-voorbeeldweergave en de bewerking te starten. De machine is snel en nauwkeurig, terwijl hij toch een hoge mate van gebruiksgemak garandeert.

 

Optioneel beschikbaar: vacuümplaat. 


Meer informatie? Zie de volledige brochure, bekijk de website van Ronchini Massimo of neem contact met ons op.