EasyStep


CNC-freesrouter voor kleine en middelgrote formaten. De EasyStep is een veelzijdige en ideale freesmachine voor de meest ambachtelijke en industriële massaproductie.


CNC bankfreesrouter

Ons instapniveau CNC-freesmachine voor professioneel gebruik. De EasyStep is een drie assige CNC-router (met optionele vierde roterende as), met tafelafmetingen en voor precisiefrezen. De ideale machine voor prototyping en industriële productie; compact, veelzijdig en uiterst eenvoudig te gebruiken.

EasyStep voor het frezen van kunststof, hout en lichte metalen

Het is haalbaar om zowel 2D-frezen voor snijden en graveren als 3D-frezen voor het maken van bas-reliëfs en complexe geometrieën uit te voeren.

De EasyStep is voorzien van een krachtige spindel van 1,3 kW, waardoor het een uitstekende CNC-router is voor het bewerken van materialen zoals hout, plastic, harsen en lichte metaallegeringen.


Hoogwaardige CNC-desktoprouter

EasyStep biedt de beste freesprestaties in zijn categorie. Dankzij de hoogwaardige mechanische componenten en zijn constructie van staal, krijgt de router een uiterst nauwkeurige structuur.

Het is een veelzijdige en hoogwaardige CNC-routermachine die u kunt gebruiken voor zowel ambachtelijke als productieprocessen met een lange verwerkingstijd.

 

Elektrospindel met hoge snelheid

De EasyStep is voorzien van een 1,3 kW 40.000 rpm elektrospindel voor hoogsnelheidsfrezen. Het luchtkoelsysteem zorgt voor optimale warmteafvoer en voorkomt oververhitting.

De elastische spantangen voor de bevestiging van de frezen maken het mogelijk gereedschappen tot 7 mm in diameter te gebruiken en zorgen voor een perfecte balans van het gereedschap, wat trillingen tijdens het bewerken aanzienlijk vermindert.

De automatische gereedschapswissel is uitgerust met 10 gereedschapsstations en voorinstellingen voor automatische meting van de gereedschapslengte.


Werkblad

Het structurele aluminium werkblad biedt een werkoppervlak van 700 x 500 mm (600 x 500 mm met gereedschapswisselconfiguratie). Het werkblad maakt gebruik van een dubbele bevestigingstechnologie, waarbij zowel vacuüm als mechanische klemming worden toegepast dankzij verschillende ingevoegde stalen schroefdraadinserts.


Vierde as 

Continue en geïnterpoleerde vierde as, met grijpsysteem met punt en losse kop voor cilindrische bewerking.


Meer informatie? Zie de volledige brochure, bekijk de website van Ronchini Massimo of neem contact met ons op.