AxonV


De AxonV is een CNC-freesmachine voor nauwkeurig werk op kleine en middelgrote formaten. Het is een machine met hoge-snelheidstechnologie, ideaal voor het bewerken van mechanische metalen onderdelen en voor ambachtelijk werk dat precisie en aandacht voor details vereist.

 CNC freesmachine met hoge snelheid en precisie

De AxonV is onze CNC-freesmachine met hoge snelheid en precisie. De machine is een CNC-freesmachine met 3 geïnterpoleerde assen (optioneel vijfde roterende as) voor mechanische precisie en ambachtelijke bewerking, perfect voor wie op zoek is naar een hoogwaardige CNC-freesmachine voor het werken op kleine en middelgrote formaten.

 

AxonV voor het frezen van metaal, hout en harsen

Het is haalbaar om tweedimensionaal frezen uit te voeren voor snijden en graveren, evenals driedimensionaal frezen om bas-reliëfs en complexe geometrieën te creëren.

De AxonV is voorzien van een krachtige elektrospindel van 4 kW, waardoor het een CNC-freesmachine is voor de meest nauwkeurige bewerking van metalen zoals aluminium, messing, koper, evenals lichte materialen zoals hout, plastic, harsen, enzovoort.

 

Hoge precisie CNC-freesmachine

AxonV is ontworpen om de beste precisieprestaties te leveren op een CNC-freesmachine voor middelgrote formaten.

De stalen constructie is zwaar en extreem rigide om eventuele vormen van trilling te minimaliseren en centesimale freesprecisie te garanderen. De geslepen geleiders en geslepen kogelomloopspillen minimaliseren speling, zelfs tijdens de meest veeleisende bewerkingsbewerkingen.

 

Elektrospindel met hoge snelheid

AxonV is uitgerust met een 4 kW elektrospindel met 40.000 omwentelingen per minuut tijdens het frezen. Het vloeistofkoelsysteem zorgt voor een perfecte warmteafvoer en voorkomt eventuele problemen met oververhitting.

De HSK E25 kegelbevestiging zorgt ervoor dat het gereedschap altijd stevig is en in balans wordt gehouden.

 

Gerectificeerd werkblad met dubbele bevestigingstechnologie

Het werkblad is gemaakt van gefreesd en gerectificeerd aluminium om een perfect vlak oppervlak te garanderen.

De machine is uitgerust met een dubbel bevestigingssysteem: één met schroefdraadstalen ankers voor mechanische bevestiging met behulp van beugels/klemmen en één met vacuüm met de mogelijkheid van onderverdeling.

Bruikbaar werkgebied xyz: 1015x805x200 mm

 

Configuratie van de vijfde as

De machine is uitgerust met een vijfde as groep die in het werkoppervlak verdwijnt, met geïndexeerde en continue interpolatie en nulpuntvergrendeling ondersteuning.

 

OSAI-besturingssysteem

AxonV is uitgerust met een OSAI geïntegreerd systeem van de nieuwste generatie, bestaande uit: asmotoren, CNC-aandrijvingen en bedieningsconsole (HMI). De HMI-operatorinterface biedt alle nodige commando's voor het bedienen van MaxiMill, waardoor het mogelijk is om: processen te importeren, het project te analyseren vanuit de 2D/3D-preview en het proces te starten. De machine is snel en nauwkeurig, terwijl hij toch een hoge gebruiksvriendelijkheid garandeert.


Optioneel beschikbaar: vacuümplaat. 


Meer informatie? Zie de volledige brochure, bekijk de website van Ronchini Massimo of neem contact met ons op.