AluStep


De AluStep is een grote CNC-router voor frezen op medium en groot formaat. De AluStep is een zeer veelzijdige machine en ideaal voor het werken met: hout, plastic en lichte metaallegeringen.
Grote CNC-router

De AluStep is een hoogwaardige, grote CNC-router met 3 geïnterpoleerde assen. Het is gebruiksvriendelijk en levert freesprestaties die geschikt zijn voor verschillende soorten materialen. Deze CNC-machine is ideaal voor zowel ambachtelijke als industriële productie.


AluStep voor het frezen van metalen, hout, plastic en harsen

AluStep is in staat tot tweedimensionaal snijden en graveren, evenals driedimensionaal frezen voor het maken van bas-reliëfs en complexe geometrieën.

Dankzij de krachtige 8 kW spindel en het ruime werkoppervlak is het een uitstekende CNC-pantograaf voor grootschalig werk op materialen zoals hout, plastic, harsen en lichte metaallegeringen.


Elektrospindel met hoge snelheid

De AluStep wordt geleverd met een krachtige elektrospindel van 8 kW bij 36.000 tpm, waardoor je frees- en graveerwerkzaamheden kunt uitvoeren op diverse materialen. De HSK E40 kegelbevestiging garandeert een stevige en evenwichtige houvast van het gereedschap.

 

Automatische gereedschapswissel

  • Kegelrek met 15 posities
  • Gereedschapinstelling voor automatische meting van gereedschapslengte
  • Elastische grijpvorken voor HSK E40 gereedschapshouder


Werkblad met mechanische en vacuüm bevestiging

Het geaarde aluminium werkblad biedt een volledig vlak werkoppervlak. Door de aanwezigheid van stalen schroefdraadinserts kunnen werkstukken stevig mechanisch worden bevestigd, terwijl de textuur van het werkblad en de krachtige vacuümpomp een uitstekende vacuümbevestiging mogelijk maken voor zowel grote platen als kleine werkstukken.

 

OSAI-besturingssysteem

AluStep is uitgerust met een geïntegreerd OSAI-systeem van de nieuwste generatie, bestaande uit: asmotoren, CNC-aandrijvingen en bedieningsconsole (HMI). De operatorinterface van de HMI stelt je in staat om alle benodigde commando's voor het besturen van AluStep te hebben, waardoor het mogelijk is om: bewerkingen te importeren, het project te analyseren vanuit de 2D/3D-voorbeeldweergave en de bewerking te starten. De machine is snel en nauwkeurig, terwijl hij toch een hoge mate van gebruiksgemak garandeert.

 

Optioneel beschikbaar: vacuümplaat. 


Meer informatie? Zie de volledige brochure, bekijk de website van Ronchini Massimo, of neem contact met ons op.